page-header

ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Οι τρανς άνθρωποι και γενικότερα οι άνθρωποι που δεν αυτοπροσδιορίζονται εντός του στερεοτυπικού διπόλου των φύλων, βιώνουν καθημερινά προκαταλήψεις, μισαλλοδοξία, διακρίσεις, ρατσισμό αλλά και απερίφραστη βία, σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής αλλά και κοινωνικής τους ζωής.

Για τους λόγους αυτούς, από την ίδρυση του ΣΥΔ συνεργαζόμαστε με εθελοντές ψυχολόγους για την υποστήριξη των τρανς ανθρώπων, ενώ από το 2014 δημιουργήθηκε η Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας, με σκοπό:

background

Κυρίως όμως, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι τρανς άνθρωποι θα εκφράζονται και θα αλληλοεπιδρούν ελεύθερα εκπαιδεύοντας ο ένας τον άλλο και η μια την άλλη στις αρχές της αυθεντικής επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης, με τη βοήθεια της συντονίστριας ψυχολόγου, ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε άλλα θύματα διακρίσεων ή αποκλεισμών.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προκλήσεις που συνδέονται με την ταυτότητα, έκφραση ή και χαρακτηριστικά φύλου σε προσωπικό επίπεδο ή στο άμεσο περιβάλλον τους. Είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους που δεν αυτοπροσδιορίζονται εντός του στερεοτυπικού διπόλου των φύλων καθώς και σε γονείς, συγγενείς, συντρόφους τρανς ή ίντερσεξ ανθρώπων.

Οι συνεδρίες γίνονται είτε ομαδικά, είτε ατομικά σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο χώρο του ΣΥΔ.

Συντονίστρια: Πάρβη Πάλμου,  Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του ΣΥΔ.

H Πάρβη Πάλμου ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Bachelor of Arts in Psychology). Το ενδιαφέρον της στον ανθρώπινο ψυχισμό την οδήγησε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο University of Indianapolis όπου πήρε το πτυχίο Master in Clinical Psychology και η ενασχόληση της με τη Φιλοσοφία και τον Υπαρξισμό την ώθησε να κάνει μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Gestalt (Gestalt Institute of San Fransisco). Παρουσιάζει εργαστήρια και καθοδηγεί ομάδες αυτογνωσίας σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και συνεχίζει να επιμορφώνεται με σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και πρακτικών(Διαγενεολογική Θεραπέια Gestalt, Θεραπεία Τραύματος, Ψυχογενετικό Σύστημα, RedecisionTherapy,Μη Βιαιη Επικοινωνία,Θέατρο του Καταπιεσμένου κ.α.).

To 2013 δημιούργησε την Συνθετική Μέθοδο Αυτογνωσίας “Ψυχική Αρχιτεκτονική” όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και στην Ρόδο.Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ έχει καθοδηγήσει βιωματικά σεμινάρια Gestalt στην Αυστρία,Τσεχία και Εσθονία με συμμετέχοντες από 15 διαφορετικές χώρες.Μαζί με την Mαρία Μουχταρίδου δημιούργησαν τα Retreat Αυτογνωσίας στην Φύση Yoga&Gestalt. Είναι τακτική συνεργάτης της Hellenic Youth Participation όπου καθοδηγεί σεμινάρια αυτογνωσίας και ομάδες νέων.Επίσης, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες όπου έχει αρκετές δημοσιεύσεις. Τα τελευταία 7 χρόνια προσφέρει εθελοντική εργασία στο Σ.Υ.Δ (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών) οπού έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά της το 2013 και ασχολείται ιδιαίτερα με την LGBTQI συμβουλευτική και την έρευνα. Είναι μέλος του Σ.Υ.Δ και μέλος της European Association of Gestalt Therapy.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας
Έχετε απορίες?