Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση του ΣΥΔ με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη με σκοπό την στήριξη ευάλωτων τρανς γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ+προσώπων».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, καθώς και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει σχετικά με συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΔ, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, στις 13.00μμ και διήρκησε περίπου 1,5 ώρα περίπου, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το ΣΥΔ, με σκοπό την υποστήριξη των πιο ευάλωτων τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, και συγκεκριμένα την κάλυψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τρανς και ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, μια συνεργασία που είχε πρωτοξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και διήρκησε καθ’ όλη την περίοδο του lockdown, όπου μέσω αυτής τότε κατέστη δυνατόν να υποστηριχθούν σε εβδομαδιαία βάση 45 τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη, αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΣΥΔ.

Συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Αθηναίων, θα στηρίξει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω του ΣΥΔ, εξήντα (60) τρανς και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ζουν στην περιφέρεια Αττικής, σε μηνιαία βάση, για έξι (6) μήνες, ενώ η δράση θα ξεκινήσει από τον μήνα που διανύουμε.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε τρανς φυλοδιαφορετικά και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα που βρίσκονται υπό καθεστώς ανεργίας ή με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία και τρανς πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας και θα δίνονται ισόποσα είδη σε όλα τα πρόσωπα.

Όσα άτομα ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΣΥΔ στο 210 9210 697, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11.00 έως 15:00, προκειμένου να κλειστεί συνάντηση στο γραφείο του ΣΥΔ και να καταγραφεί το αίτημά τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων και προσωπικά την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη, που συμπαραστέκονται στο έργο του Σωματείου μας υποστηρίζοντας τους τρανς συνανθρώπους μας, που λόγω της κρίσης αλλά κυρίως των πολλών και μεγάλων αποκλεισμών που βιώνουν στην καθημερινότητα τους και ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες διαβίωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

Ευαγγελιστρίας 6, Καλλιθέα Αθήνα, 17671

Τηλ. 210.9210 697

Ώρες γραφείου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή   –  11.00-15.00

http://tgender.grhttp://www.transgender-association.gr/

syd.secretary@gmail.com – transgender.support.association@gmail.com