Αθήνα, 22 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΔ Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Γ.Α.Δ.Θ.), με τον υποστράτηγο, κύριο Κούκιο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ Θεσσαλονίκης, εξέθεσαν την έκταση που έχει λάβει το θέμα των αυθαίρετων προσαγωγών της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

Αναφέρθηκαν οι πάγιοι αποκλεισμοί που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα από την εκπαίδευση, την εργασία και όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και επισημάνθηκε η εξαθλίωση της τρανς κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, απάντησε ότι δέχεται πιέσεις από «ομάδες πολιτών», φέρεται ότι έδειξε κατανόηση για το συγκεκριμένο θέμα και στα προβλήματα της τρανς κοινότητας, ενώ απάντησε ότι θα προσπαθήσει να το διευθετήσει. Συμπλήρωσε επίσης ότι θα πρέπει, την συνάντηση αυτή να ακολουθήσει και μία συμπληρωματική με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Μπουτάρη.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Μπουτάρη, με το αίτημα συνάντησης για το συγκεκριμένο θέμα των αυθαίρετων προσαγωγών των τρανς ατόμων, αλλά και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα της Θεσσαλονίκης, και ελπίζουμε σύντομα να γίνει και η συνάντηση αυτή.

Επιπλέον δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε στενά την όλη εξέλιξη της υπόθεσης, τόσο εμείς, όσο και η διεθνής κοινότητα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που βρισκόμαστε σε συνεργασία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα.

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com