Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με το παρόν Δελτίο Τύπου ενημερώνει για τη συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΔ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Μπουτάρη, για θέματα που απασχολούν την τρανς κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, με ατζέντα τα εξής θέματα: το πογκρόμ κατά των τρανς γυναικών που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τους προηγούμενους μήνες, τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι – κυρίως στον χώρο της εργασίας, καθώς και την παραχώρηση αίθουσας από τον Δήμο για την πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Διεμφυλικών που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στη συμπρωτεύουσα στις 30 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του ΣΥΔ και καταδίκασε τις πρακτικές μαζικών προσαγωγών που ακολούθησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα μας δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τον αρχηγό της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για το θέμα αυτό.

Αναγνώρισε τις πολλαπλές διακρίσεις και το τοίχος αποκλεισμών που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι, ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας και δήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει ως Δήμαρχος για την άρση των αποκλεισμών, και ιδιαίτερα για το θέμα των αποκλεισμών από τον χώρο της εργασίας δήλωσε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσληφθούν τρανς σε υπηρεσία του Δήμου μέσω προγραμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αποδέχτηκε το αίτημά μας για παραχώρηση αίθουσας για την πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη στις 30 Νοεμβρίου, την οποία μάλιστα θα την υποστηρίξει έμπρακτα με εναρκτήρια ομιλία του.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του στα προβλήματα της τρανς κοινότητας, ενώ δήλωσε ότι επιθυμεί την συνεχή επαφή και συνεργασία με την κοινότητά μας.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), επιθυμεί και θα επιδιώξει την ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής για την άρση των διακρίσεων και αποκλεισμών που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα, βρίσκεται στη διάθεση του Δημάρχου για την πραγματοποίηση των υποσχέσεών του, και τον ευχαριστεί θερμά για την συμπαράστασή του την οποία έχει ανάγκη η τρανς κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα.

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com