Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), διοργάνωσε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α., χωρισμένη σε τέσσερα μέρη: α) ομιλίες από μέλη του Σ.Υ.Δ., β) χαιρετισμοί από μέλη μή κυβερνητικών οργανώσεων, ακτιβιστών, παρέμβαση από την ακαδημαϊκό κυρία Αλεξάνδρα Χαλκιά, γ) προβολή ταινίας, δ) ανάγνωση ψηφίσματος και πορεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. γέμισε από 250 περίπου άτομα που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ στην πορεία με κεριά που ακολούθησε προς μνήμην όσων διεμφυλικών ατόμων έχασαν τη ζωή τους λόγω του τρανσφυλοφοβικού μίσους, συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.

Παράλληλα, στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε η έκδοση του Σωματείου μας στα Ελληνικά της έκθεσης του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κυρίου Thomas Hammarmberg με τίτλο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου», το οποίο διατίθεται σε συμβολική τιμή για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου (για την έκδοση αυτή, θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση), ενώ το Σωματείο μας ενέγραψε και νέα μέλη.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους και όλες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του τρανσφυλοφοβικού μίσους, όλους και όλες που χωρίς την δική τους εθελοντική δουλειά η εκδήλωση αυτή θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΟΛΚΕ, ΛΟΑ, Διεθνή Αμνηστία και το Athens Pride) που μας έδωσαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Κλείνοντας μόλις οκτώ μήνες ζωής, το Σωματείο μας προχωρά με πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας, και με την υπόσχεση ότι είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη για την ισονομία και την ισότητα για τα διεμφυλικά άτομα, σε όλα τα πεδία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σε .doc και .pdf, την εναρκτήρια ομιλία και το Ψήφισμα της Ημέρας Μνήμης, ενώ θα συμπληρωθούν και οι ομιλίες των συμμετεχόντων αμέσως μόλις τις λάβουμε ηλεκτρονικά.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ / ΨΗΦΙΣΜΑ (doc | pdf)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ (doc | pdf)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΚΕ (doc | pdf)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ATHENS PRIDE (doc | pdf)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΩΝ PINK LIFE (doc | pdf)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΑΝΟ ΚΟΥΤΡΑ (doc/ pdf)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΑ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) ( doc/ pdf)

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com

* Φωτογραφίες από την Ημέρα Μνήμης: