Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Ελλάδα ψεύδεται για την νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου. Πολιτική απάτη της Ελλάδας.»


Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με το παρόν δελτίο τύπου, καταγγέλλει την αντιπροσωπεία της Ελλάδας έναντι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία δια μέσω του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της στον ΟΗΕ, πρέσβη Γιώργου Κακλίκη, ανέφερε ότι:

«όσον αφορά τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, η Ελλάδα έχει ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων, η οποία απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Επιπροσθέτως, η Ελληνική κυβέρνηση, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ιδίου φύλου. Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας σε αυτό το πεδίο και σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε την δουλειά σε αυτήν την κατεύθυνση».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, κύριος Κακλίκης, στην 19η Συνέλευση του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απευθυνόμενος προς την Ύπατη Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε με ισχυρό τρόπο την Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ, για διάδοση ασύστολων ψευδών και για πολιτική απάτη, διότι η νομοθεσία στην Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τις διακρίσεις για λόγους ταυτότητας φύλου.

Καταγγέλλουμε την πολιτεία διότι, παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις και οχλήσεις του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, πάρα τις συνεχείς παροτρύνσεις του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για την προσθήκη της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στην νομοθεσία κατά των διακρίσεων, καθώς επίσης στην νομοθεσία κατά της διάδοσης της ρητορικής μίσους και κατά των εγκλημάτων μίσους, η Ελληνική πολιτεία δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αντ’ αυτού η Ελληνική Πολιτεία δια μέσου του μόνιμου Αντιπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, ψεύδεται με προκλητικό τρόπο, διαπράττει πολιτική απάτη έναντι των διεθνών εταίρων της και στην ουσία κοροϊδεύει τους πολίτες της.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), θα συνεχίσει με όλες του τις δυνατότητες τις παρεμβάσεις προς όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και φορείς στο εσωτερικό της Ελλάδος, αλλά και προς όλα τα διεθνή όργανα για την προσθήκη της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, αλλά και στη νομοθεσία κατά της διάδοσης ρατσιστικού μίσους και εγκλημάτων μίσους, καθώς επίσης στον τομέα της αναγνώρισης της ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com