Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), επέδωσε σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου το Ψήφισμα της Ημέρας Μνήμης των Διεμφυλικών Ατόμων, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Το Ψήφισμα παραδόθηκε από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Σ.Υ.Δ., Μαρίνα Γαλανού και Χριστίνα-Ρενέ Μενουδάκη, καθώς και από τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Κ.Ε., Ειρήνη Πετροπούλου και Νίκο Μυλωνά, όπως είχε συμφωνηθεί σε παλαιότερη συνάντηση των οργανώσεων.

Σημειώνουμε ότι όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, παρέλαβαν το Ψήφισμα, πλην του Συνασπισμού, που προς έκπληξή μας, με αλαζονικό ύφος εκπρόσωπός του ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολλήσει την επιστολή του Ψηφίσματος διότι «λαμβάνουν εκατοντάδες Ψηφίσματα κάθε μέρα…», σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν προέβαλλαν κάποιο πρόσκομμα.

Επίσης δεν μπορέσαμε να καταθέσουμε το Ψήφισμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Μπακογιάννη, αφού ως νεοϊδρυθέν κόμμα δεν έχει ακόμη γραφείο στην Βουλή. Επιφυλασσόμαστε να το παραδώσουμε στο πολιτικό της γραφείο.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com