Αθήνα, 29 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Έναρξη Ομάδας Συνάντησης και Προσωπικής Ανάπτυξης Νέων Τρανς και Φυλοδιαφορετικών Προσώπων 2022 – 2023».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νερά τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα και που συνδέονται με την έκφραση, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προσφέρει την ευκαιρία σε όσα το επιθυμούν να συμμετέχουν δωρεάν στην «Ομάδα Συνάντησης και Προσωπικής Ανάπτυξης Νέων».

Η «Ομάδα Συνάντησης και Προσωπικής Ανάπτυξης Νέων», αποτελεί έναν ασφαλή χώρο έκφρασης, συνύπαρξης και συνάντησης που διέπεται από τις βασικές αρχές της μη κατευθυντικής Επιβεβαιωτικής ως προς την έκφραση/ταυτότητα φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό Προσωποκεντρικής Προσέγγισης.

Αποδοχή – Ενσυναίσθηση  – Αυθεντικότητα

Επιπλέον, είναι μια ομάδα που λειτουργεί επιβεβαιωτικά και υποστηρικτικά ως προς την Νευροδιαφορετικότητα.

Στην Ομάδα, όλα τα μέλη συμμετέχουν ισότιμα και έχουν την ευκαιρία να βιώσουν επανορθωτικές εμπειρίες μέσα από ψυχοθεραπευτικές διεργασίες σε πλαίσια συζητήσεων / συναντήσεων, ομαδικά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο προκύψει και αναδυθεί ως ανάγκη, μέσα στην διαδικασία της ομάδας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο νέο χώρο του ΣΥΔ, Ευαγγελιστρίας 6, στην Καλλιθέα Αττικής, με συχνότητα δύο (2) συναντήσεων μηνιαίως, σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί με τα μέλη κατά την πρώτη συνάντηση της Ομάδας.

Ημέρα πρώτης συνάντησης: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | Ώρα: 17.00μμ

Στην «Ομάδα Συνάντησης και Προσωπικής Ανάπτυξης Νέων» μπορούν να ενταχθούν όλα τα τρανς και φυλοδιαφορετικά πρόσωπα ηλικίας έως και 25 ετών, είτε είναι μέλη του Σωματείου, είτε όχι.

  • Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής έως και 10 ατόμων.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όποιο πρόσωπο ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην Ομάδα, μπορεί να το δηλώσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2022, είτε μέσω τηλεφώνου στο: 210 9210 697 | Δευτέρα έως Παρασκευή | Ώρες: 11.00 – 15.00,
είτε μέσω e mail στο: mc2smyrnaiou@gmail.com

Συντονίστρια Ομάδας:

Μαρία-Χριστίνα Σμυρναίου, Προσωποκεντρική Σύμβουλος & Ψυχοθεραπεύτρια (in accr.), 

Θεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας, Σύμβουλος Γονέων, 

Μέλος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Μέλος της ΕΠΒΕ.
 
 
 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

Ευαγγελιστρίας 6, Καλλιθέα Αθήνα, 17671

Τηλ. 210.9210 697

Ώρες γραφείου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή   –  11.00-15.00

http://tgender.grhttp://www.transgender-association.gr/

syd.secretary@gmail.com – transgender.support.association@gmail.com