Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Έκδοση Οδηγού: «Τρανς γυναίκες. Η υγεία των τρανς έχει σημασία»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας με το παρόν δελτίο τύπου, βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση ενημερωτικού οδηγού με τον τίτλο: «Τρανς γυναίκες. Η υγεία των τρανς έχει σημασία».

Ο Οδηγός αυτός έχει σκοπό να απευθυνθεί προς όλο το φάσμα των θηλυκών τρανς αναπαραστάσεων και συμπεριφορών με στόχευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, ασφαλούς σεξ και μετάβασης. Επικεντρώνει στις ιδιαίτερες ανάγκες των τρανς, καθώς η υγεία των τρανς έχει πάντα σημασία.

Πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή πέραν κάποιων σύντομων ορισμών, αναφέρεται σε θέματα αποδοχής και γνωστοποίησης, καθώς και τη σημασία που έχει οι τρανς άνθρωποι να ζουν καλά με τον εαυτό τους, προχωρά σε ζητήματα μετάβασης και συντροφικότητας, σε θέματα εργασίας στο σεξ, στη συνέχεια σε θέματα άνω ή κάτω χειρουργικών επεμβάσεων επαναπροσδιορισμού φύλου, στη λήψη ορμονών, ενώ συσχετίζει τη λήψη τους με θέματα γονιμότητας, σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του hiv καθώς και συμβουλευτική για τις περιπτώσεις που λαμβάνονται ταυτόχρονα ορμόνες και αντιρετροϊκή θεραπεία, σε θέματα ασφαλούς σεξ, προχωρά πιο εξειδικευμένα στα ζητήματα hiv, προφύλαξης προ της έκθεσης καθώς και μετά από έκθεση, σε θέματα αλλαγής του σωματικού λίπους, θεραπείας άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και άλλων εξειδικευμένων θεμάτων που αφορούν την υγεία των τρανς γυναικών και φυλοδιαφορετικών θηλυκών τρανς αναπαραστάσεων.

Ο Οδηγός αυτός αποτελεί την πρώτη έκδοση της σειράς «Η υγεία των τρανς έχει σημασία», ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η δεύτερη έκδοση που αφορά τους τρανς άντρες, που εξειδικεύει σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας των τρανς αντρών.

Αποτελεί προσαρμογή στα Ελληνικά σχετικού Οδηγού που εκδόθηκε από το Terrence Higgins Trust και εκδίδεται στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και την ΜΚΟ PRAKSIS, με τον τίτλο: «Ενδυναμώνοντας την Τρανς Κοινότητα», με την υποστήριξη του Positive Action for MSM and Transgender της ViiV Healthcare U.K. Ευχαριστούμε θερμά την Μαρίνα Β. για την μετάφραση και τον Απόστολο Καλογιάννη που έκανε την επιμέλεια.

Ο οδηγός διατίθεται δωρεάν και, σύντομα, θα είναι διαθέσιμος και διαδικτυακά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743
Τηλ. 210.9210697

Ώρες λειτουργίας γραφείου:
Δευτέρα –Παρασκευή 09.00-14.00 & 17.00-20.00.

http://www.transgender-association.gr/ http://tgender.gr

transgender.support.association@gmail.com contact@tgender.gr