Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στα πλαίσια της ενημέρωσης, αλλά και της πρότασης λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα, εξέδωσε το βιβλίο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου», του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Thomas Hammarmberg.

Μια εργασία πολύτιμη για την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά (παρενδυτικά, τραβεστί, τρανσέξουαλ, μεσοφυλικά, ερμαφρόδιτα) άτομα στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Επίτροπος όμως προχωρά πέραν της καταγραφής των προβλημάτων, κάνοντας συστάσεις και προτείνοντας λύσεις σε επίπεδο θεσμών, νομοθεσίας, ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του πλήθους των κεφαλαιωδών προβλημάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα τα διεμφυλικά άτομα σε όλη τη σφαίρα της δημόσιας και ιδιωτικής τους ζωής.

Η εργασία αυτή του Επιτρόπου κυρίου Thomas Hammarmberg, δημοσιεύθηκε στα Ελληνικά τον Νοέμβριο του 2010, οκτώ μήνες μετά την ίδρυση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με σκοπό να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο ενημέρωσης για την πλήρη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα, αλλά και εργαλείο επεξεργασίας θέσεων και πρότασης λύσεων για τα θέματα της ατζέντας των διεμφυλικών.

Το βιβλίο μπορείτε να το «κατεβάστε» online σε μορφή pdf πιέζοντας εδώ, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε σε έντυπη μορφή για την ενίσχυση του Σωματείου μας από το βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης (Αντωνιάδου 6, Αθήνα, τηλ. 210.8826600), στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια, τηλ 210-3802644) ή από το γραφείο του ΣΥΔ (Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα), στην τιμή των 5,00 ευρώ . Μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσω e-mail στην διεύθυνση: transgender.support.association@gmail.com και να σας σταλεί με αντικαταβολή.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, είναι αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.).

Ευχαριστούμε θερμά τους: Athens Pride (http://www.athenspride.eu), Κωνσταντίνα Μιχούδη, Μαρία-Σάντρα Τσαγγαρά, Εύα Κουμαριανού (http://www.evakoumarianou.gr) , το club Κούκλες (Ζαν Μωρεάς 32, Κουκάκι), το κατάστημα Starlite (http://www.starlite.gr), και την Νικόλ Δελημάρη, για την οικονομική τους ενίσχυση στην έκδοση του βιβλίου.

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ», THOMAS HAMMARMBERG

Προλογίζει η Μαρίνα Γαλανού.
Μετάφραση: Κρις Μπουκλής, Αφροδίτη Παπαγεωργίου, Στάσσα Πασαντζή
Σελίδες: 50, download pdf.

Ο Thomas Hammarmberg, Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2006, εξέδωσε την παρούσα εργασία το καλοκαίρι του 2009, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα φύλου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του

Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)

http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com