Αθήνα, 28 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Τρίτη 4 Ιουνίου, 18:30, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone: συζήτηση με θέμα «Ταυτότητα φύλου, σεξουαλικός προσανατολισμός και ελευθερία».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) σε συνεργασία με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ), σας προσκαλούν την Τρίτη 4 Ιουνίου, ώρα 18:30 στο βιβλιοπωλείο FREE THINKING ZONE, Σκουφά 64 και Γριβαίων, στη συζήτηση με θέμα:

«Ταυτότητα φύλου, σεξουαλικός προσανατολισμός και ελευθερία».

Θα μιλήσουν οι: Άννα Κουρουπού (Γενική Γραμματέας ΣΥΔ, συγγραφέας), Μαρίνα Γαλανού (Πρόεδρος ΣΥΔ), Ειρήνη Πετροπούλου (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο) και Βαγγέλης Μάλλιος (Ελληνική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικηγόρος). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Αφορμή για την κουβέντα θα είναι δύο αυτοβιογραφικά βιβλία τρανς ανθρώπων, της Άννας Κουρουπού (Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου μαμά; – εκδ. Ποταμός) και της Εύας Κουμαριανού (Το ταξίδι της ζωής μου, – εκδ. Πολύχρωμος Πλανήτης). Δύο διαφορετικές αφηγήσεις από τις οποίες θα πάρουμε την αφορμή να μιλήσουμε για τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς και τη μισαλλοδοξία που αντιμετωπίζουν οι τρανς συνάνθρωποί μας επεκτείνοντας τη συζήτηση στον νέο αντιρατσιστικό νόμο αλλά και τις επιθέσεις μίσους που απασχολούν την επικαιρότητα. Το τελικό διακύβευμα, η πλήρης αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σε όλο το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα στην κατεύθυνση προς την πραγματική ελευθερία.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πιέζοντας εδώ.

Η είσοδος και η σκέψη ελεύθερη.

Σας περιμένουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα, 11741.

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com