Αθήνα, 16 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Το ΣΥΔ στο Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας της Αθήνας – Athens Pride 2022»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, ίντερσεξ και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, καθώς και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ, θα συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας της Αθήνας – Athens Pride 2022.

Το φετινό Athens Pride, μας βρίσκει υπό το βαρύ φορτίο της απώλειας μίας γυναίκας που δημιούργησε την οικογένεια του ΣΥΔ. Την τεράστια Μαρίνα Γαλανού που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Μαρίνα προσέφερε τη ζωή της στο τρανς και ΛΟΑΤΚΙ κίνημα αλλά και στη πολιτική πορεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την χώρα μας. Αγωνίστηκε για όλες, όλα και όλους μας, για κάθε άνθρωπο.

Στη μνήμη της Μαρίνας μας, ανάβουμε ένα κερί, σηκώνουμε τις σημαίες μας ψηλά και συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε τα νεότερα τρανς άτομα, να ζήσουν πιο ελεύθερα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις οργανώσεις, αλλά και με κάθε άτομο, ώστε κανένα να μη βρεθεί στο μέλλον πίσω και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να κατακτήσει την πραγματική ίση μεταχείριση, να συνεχίσει να γράφει τη δική της ιστορία και τη συμβολή στα ανθρώπινα δικαιώματα, που αφορούν όχι μόνο την ίδια την κοινότητά μας, αλλά κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας.

  • Γιατί οι ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες δεν μπορούν να ζουν άλλο στο σκοτάδι.
  • Γιατί οι τρανς άνθρωποι, δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται σε δικαστικές αίθουσες, ούτε να ζουν στην επισφάλεια των διακρίσεων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.
  • Γιατί ο μισαλλόδοξος λόγος που κατατρώει την κοινωνία μας, και ιδιαίτερα η ρατσιστική βία πρέπει να βρίσκουν την απάντηση που πρέπει.
  • Γιατί οι ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητάς μας, πρέπει να έχουν τις απαραίτητες προστασίες.
  • Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέπουμε εν έτει 2022, να γίνονται ακόμη κανονικοποιητικές επεμβάσεις χωρίς να μπορεί να υπάρξει συναίνεση ακόμη και σε ίντερσεξ βρέφη και να παραβιάζεται το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα.
  • Γιατί τα άτομα που εργάζονται στο σεξ, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη δικαιώματα χωρίς στιγματισμό.

Στις 18 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ισότητας και ισονομίας ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, απέναντι σε όσους δεν θέλουν να υπάρχουμε. Το οφείλουμε στη Μαρίνα μας, στον αγώνα μας, το οφείλουμε στην αξιοπρέπεια μας!

Εκπρόσωπος του ΣΥΔ, θα απευθύνει χαιρετισμό στο stage του Φεστιβάλ, ενώ τα πρόσωπα που θα επισκεφτούν το περίπτερο μας, θα μπορούν να πάρουν ενημερωτικό υλικό του Σωματείου.

Ευχόμαστε ένα καλό Pride!
Σας περιμένουμε!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

Ευαγγελιστρίας 6, Καλλιθέα Αθήνα, 17671

Τηλ. 210 9210 697

Ώρες γραφείου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή   –  11.00-15.00

http://tgender.grhttp://www.transgender-association.gr/

syd.secretary@gmail.com – transgender.support.association@gmail.com