Αθήνα, 22 Μαΐου 2018

Θέμα: «Δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για εξάμηνη κάλυψη του ενοικίου του γραφείου του ΣΥΔ καθώς και την υποστήριξη τρανς ανθρώπων που βρίσκονται σε αδυναμία».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας, πιστό στην ανάγκη διαφάνειας στην Κοινωνία των Πολιτών, με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνει ότι:

Σε συνέχεια αιτήματός μας για παροχή στήριξης προς το Σωματείο μας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του προγράμματος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενέκρινε συνολικό ποσό έως 5.000 Ευρώ για την μερική κάλυψη λειτουργικών εξόδων του ΣΥΔ.

Συγκεκριμένα, ποσόν έως 2.800 ευρώ για την αγορά τροφίμων που προορίζονται για την υποστήριξη τρανς ανθρώπων που βρίσκονται οικονομική αδυναμία κάλυψης των καθημερινών αναγκών τους μέσω της Τράπεζας Τροφίμων για το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο 2018, καθώς επίσης και ποσόν έως 2.200 ευρώ για την κάλυψη του ενοικίου του γραφείου του ΣΥΔ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα πρόσωπα που θα ωφεληθούν του προγράμματος, έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα που δικαιολογούν την δυσκολία της διαβίωσης τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που από το 2013 στα πλαίσια του προγράμματος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, συμπαραστέκεται στο έργο του σωματείου μας υποστηρίζοντας τους τρανς συνανθρώπους μας, που λόγω της κρίσης αλλά κυρίως των πολλών και μεγάλων αποκλεισμών που βιώνουν στην καθημερινότητα τους και ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες διαβίωσης, καθώς και για την μερική κάλυψη του ενοικίου του γραφείου μας για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743

Ώρες λειτουργίας γραφείου:
Δευτέρα –Παρασκευή 09.00-14.00 & 17.00-20.00.

transgender.support.association@gmail.com